Hoe maak je een goed cv?

  • Home
  • Informatiepagina's
  • Hoe maak je een goed cv?

Tips voor een goed CV

Hoe maak je een goed cv? Bij JBP Networks begrijpen we dat het schrijven van een goed cv niet gemakkelijk is. Het is de eerste indruk die werkgevers van je krijgen en kan van cruciaal belang zijn bij het krijgen van de baan die je wilt. Daarom hebben we een aantal tips verzameld om je te helpen bij het schrijven van een cv dat indruk maakt.

1.    Maak het overzichtelijk:

Zorg ervoor dat je cv makkelijk leesbaar is en dat alle belangrijke informatie op een duidelijke manier gepresenteerd wordt. Gebruik duidelijke kopjes en een gestructureerde opbouw.

2.    Maak het relevant:

Pas je cv aan op de baan waarop je solliciteert. Benadruk je vaardigheden en ervaringen die relevant zijn voor de functie.

3.    Wees specifiek:

Gebruik concrete voorbeelden van projecten waar je aan hebt gewerkt en prestaties die je hebt behaald. Dit kan werkgevers helpen om een beter beeld van jou als kandidaat te krijgen.

4.    Wees beknopt:

Zorg ervoor dat je cv niet te lang is en houd het bij de belangrijkste informatie. Werkgevers hebben vaak weinig tijd om cv's door te nemen, dus zorg ervoor dat je cv to-the-point is.

5.    Vermijd clichés:

Vermijd het gebruik van clichés zoals "teamplayer" of "resultaatgericht". Gebruik in plaats daarvan concrete voorbeelden om je vaardigheden en kwaliteiten te illustreren.

6.    Controleer je spelling en grammatica:

Zorg ervoor dat er geen spel- of grammaticafouten in je cv staan. Dit kan een slordige indruk maken op werkgevers.


7.    Pas het design aan:

Hoewel het design van je cv belangrijk is, zorg ervoor dat het niet afleidt van de inhoud. Kies een design dat past bij de functie en houd het eenvoudig en professioneel.


Bij JBP Networks zijn we gespecialiseerd in het vinden van talentvolle professionals voor onze opdrachtgevers. Onze recruitment consultants weten wat werkgevers zoeken en welke cv het beste scoort. Neem een kijkje op onze vacaturebank en bekijk of er iets tussen zit voor jou. 
 

Share our website