Hoe schrijf je een goede motivatiebrief?

  • Home
  • Informatiepagina's
  • Hoe schrijf je een goede motivatiebrief?

Een goede motivatiebrief?

Hoe schrijf je een goede motivatiebrief? Wij als JBP Networks hebben er al velen voorbij zien komen, daarom delen we graag onze beste tips voor het schrijven van een goede motivatiebrief!

Het schrijven van een overtuigende motivatiebrief kan een uitdaging zijn, maar het is de moeite waard om er tijd en moeite in te investeren. Hier zijn enkele suggesties om jou te helpen een motivatiebrief te schrijven die jouw kansen op het krijgen van de baan vergroot:

1.    Onderzoek de organisatie en de functie: 

Voordat je begint met het schrijven van uw motivatiebrief, moet je de organisatie en de functie goed onderzoeken. Zoek uit wat de doelstellingen zijn van het bedrijf en wat de vereisten en verantwoordelijkheden van de functie zijn. Dit zal jou helpen om jouw motivatiebrief te personaliseren en jouw vaardigheden en ervaringen af te stemmen op wat de werkgever zoekt.

2.    Houd het kort en bondig: 

Een motivatiebrief moet beknopt en duidelijk zijn. Houd jouw brief tussen de 1 en 2 pagina's en gebruik alinea's om je ideeën en argumenten te verdelen. Probeer niet te veel informatie in jouw brief te verpakken, maar richt je in plaats daarvan op de belangrijkste punten die je wilt maken.

3.    Wees specifiek: 

Gebruik concrete voorbeelden om jouw vaardigheden en ervaringen uit te drukken. Dit kan het verschil maken tussen een vage en een overtuigende brief. Vertel bijvoorbeeld niet alleen dat jij goed kunt samenwerken, maar geef specifieke voorbeelden van projecten waarbij jij hebt samengewerkt en wat de resultaten waren.

4.    Toon passie en enthousiasme: 

Laat zien dat je echt geïnteresseerd bent in de functie en het bedrijf. Toon je passie en enthousiasme door te vertellen waarom jij graag voor dit bedrijf wilt werken en waarom deze functie zo goed bij jou past. Laat zien dat je begrijpt wat de organisatie doet en waarom je een waardevolle bijdrage zou kunnen leveren.

5.    Sluit af met een sterke conclusie: 

Eindig jouw motivatiebrief met een sterke conclusie waarin je jouw interesse in de functie nogmaals benadrukt en aangeeft dat je graag verder wilt praten over uw kwalificaties en ervaringen. Geef duidelijk aan dat je beschikbaar bent voor een eventueel gesprek.

We hopen dat deze tips jouw helpen bij het schrijven van een overtuigende motivatiebrief. Vergeet niet dat een goed geschreven motivatiebrief het verschil kan maken tussen wel of geen uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.
 

Share our website